12 april 2007

NEJ!

Här kommer tips på några bilderböcker som handlar om att bli accepterad som den man är:

Jag älskar den godmodige gubben och hans busiga katt. Pettson och Findus är oftast roliga och mysiga. Men en bok handlar om att vara på dåligt humör. Boken jag talar om är Stackars Pettson. I den är Petteson vrång, sur och arg. Han till och med fräser åt katten! Findus gör allt för att muntra upp sin gubbe och det går till sist, men vägen till gubbens goda humör är lång och krokig ...

En barnboksförfattare som är helt underbar är Ulf Stark. Han har skrivit en lång rad böcker, bland annat Lilla Asmodeus som handlar om en liten djävul som inte klarar av att vara ond, trots att det är så djävlar ska vara! Hans pappa är mycket förtretad på honom och ger honom ett uppdrag som ska bevisa att han är elak. Men det går inte riktigt som någon av dem har tänkt sig ... Boken är illustrerad av Anna Höglund.


Nej! sa Lilla monster är också en fantastisk bok som kan hjälpa barn att förstå att de faktiskt FÅR säga NEJ. Den handlar om Stora och Lilla monstret. Stora monstret bestämmer alltid allting. Lilla monstret törs ingenting säga. Men en dag har lilla monstret fått nog och säger NEJ!!


1 kommentar:

AnnCharlott sa...

Stackars Pettsson är min absoluta favorit av Nordqvists böcker om Pettson och Findus.